מידע למראיין

איך מבררים האם העובד יציב ויעבוד תקופה ארוכה?
שואלים "מה התוכניות התעסוקתיות שלך?" או "איפה אתה רואה את עצמך בעוד שנתיים?"
כך תבררו לאן פניו של המועמד והאם הוא מחפש מקום עבודה לתקופה ארוכה. כדי להבין האם הוא יציב או מחליף עבודה כמו גרביים, בדקו את ההיסטוריה התעסוקתית שלו, בחנו את תכיפות החלפת עבודה, ובררו את הסיבות שבגינן סיים עבודה במקומות השונים.

איך בודקים אם העובד עומד מאחורי הצהרותיו?
שואלים שאלה קונקרטית באשר לניסיון קודם.
בתפקידים רבים, כמו למשל במכירות, תרצו לדעת די מהר האם האדם שמולכם הוא נמר מכירות או שועל בתחפושת? כדי לקבל את התשובה העניינית, שאלו שאלה קונקרטית כמו "באיזו מידה עמדת ביעדי המכירה?" ואפילו הציעו סימולציה, כמו "תמכור לי משהו".

איך תדעו אם בפניכם עובד עם מוטיבציה?
תנו לו לספר לכם במילים שלו מה מושך אותו בתפקיד.
על פי בחירת המילים, טון הדיבור ושפת הגוף תוכלו לגלות עד כמה המועמד באמת נלהב. הקשיבו למילים: מועמד שרוצה להתקדם מהר ידגיש את פוטנציאל ההתקדמות והצמיחה. לעומת זאת, מועמדת שמוצאת עניין בתפקיד גופו תפרט כמה משימות ספציפיות בתפקיד מושכות אותה.

איך תבינו מי עומד מולכם ב-2 דקות?
שאלו אותו שאלה פתוחה על עצמו, כמו "ספר לי על עצמך". אמנם מועמדים רבים כבר מכינים עצמם מראש לשאלה הזו, אך היא מאפשרת למועמד להתבטא בחופשיות – כך תוכלו להתרשם מי הבן אדם שעומד מולכם: האם הוא פתוח, חמור סבר, ידידותי, אנרגטי, קפדן… זה יסייע לכם להחליט האם הוא מתאים למשרה ולאקלים הארגוני.

איך תעמדו על מידת היכולת של המועמד להתמודד עם אתגרי התפקיד?
שאלו אותו גם על התכונות הלא טובות שלו.
הנוסח השכיח הוא "ציין שתי תכונות שליליות שלך". אפשר במקומה לשאול על שתי תכונות שהן יתרון לתפקיד ושתיים שהן מכשלה. מראיין מצטיין יוסיף וישאל איך התכונות הללו באות לידי ביטוי במציאות ויבקש דוגמאות לכך.

איך מבינים גם את מה שהמתראיין לא אומר?
קוראים את שפת הגוף שלו.
שימו לב לשפת הגוף של  המועמד, מידת הפתיחות שלו, התעניינותו, יצירת קשר עין ולשינויים שחלים בכל אלה בהתאם לנושאי השיחה – כל אלה עשויים להסגיר את תחושתו הפנימית לנושאים שעלו בשיחה.